Viestiverho

Viestiverho suunniteltiin Museokeskus Vapriikin aulaan. Koronakommervenkkien vuoksi vaihtuva suurnäyttely siirtyi kuukausilla ja aulatilaan jäi näkymään vain harmaat suljetut ovet. Monitoiminnallisen museokeskuksen sisääntulossa se oli hämmentävä ankeuttaja, joten kehitimme värikkään tilanjakajan käytetyistä postikorteista. Henkilökunnan täytyi päästä kulkemaan käytävästä ja yleisö piti hienovaraisesti ohjata sieltä pois. Muokkasimme kortit kevyeksi oviverhoksi.

Kortit liittyivät luontevasti Vapriikin Postimuseon korttinäyttelyyn. Kevään rajoitusten myötä näyttelyt sulkeutuivat, mutta Vapriikissa kävi päivittäin lounasasiakkaita hakemassa TAKE AWAY-annoksensa museoravintolasta, myös museokauppa oli auki ja mikä tärkeintä, museon lukuisat työntekijät saivat piristystä tuona erikoisaikana ilmavirrasta elävästä Viestiverhosta.

Koronarajoitukset sulkivat myös museoiden työpajat,
joten teimme yhteistyössä Postimuseon kanssa kolmen askarteluvideon sarjan.

Kehittelimme tuotteet ja valmistusohjeet niihin,

Postimuseo toteutti videoiden teknisen puolen.

Alla nähtävissä ensimmäinen video