top of page

Raindrops

(oranssi kissa sateessa)

 

Kollaasi kierrätetyistä Taide-lehdistä ja kotitalouden elintarvikepakkausjätteistä

54 x 46 cm

2023


Teos on osa ristiin inspiroitumisprojektia, mikä toteutetaan yhteistyössä muusikko Jussi Laulaisen ja sanataiteilija Jukka Toivosen kanssa.

 

Projekti yhdistää kuvataidetta, musiikkia ja runoutta.

Alla demo teoksen äänimaisemasta. 

Raindrops - Deep Sessions feat. Jukka Toivonen

Raindrops demoDeep Sessions feat. Jukka Toivonen
00:00 / 02:19
20230622_142424_2_edited.jpg
IMG_3977_2_edited.jpg

Unelmaton & Oletettu

kollaasiteokset kierrätetyistä Taide-lehdistä, sanomalehdistä ja polkupyörän sisäkumeista

molemmat 154,5 x 128,5 cm

 

Alkuvuonna 2023 toteutuneet teoksemme ovat kuvapari Unelmaton ja Oletettu, joiden inspiraationa toimivat meille lahjoitetut taidelehtien vuosikerrat. Saamme usein kierrätysmateriaalilahjoituksia, jotka sysäävät meidät uusille tuntemattomille aihealuille. Eri materiaalit niihin liittyvine tarinoineen ja kosketuspintoineen stimuloivat aisteja eri tavoin.

 

Yhdistimme teoksiin myös pitämistämme kierrätystaidetyöpajoista jääneitä Pirkanmaan Jätehuollolta saatuja vanhoja asiakaslehtiä sekä polkupyöräkorjaamon meille keräämiä polkupyörien rikkinäisiä sisäkumeja. Saimme korjaamolta yhteydenoton, että kumeja kertyy tolkuttomasti eikä niissä välttämättä ole kuin yksi pieni näkymätön reikä, heistä, kuten meistäkin, se oli järjetöntä kumin haaskausta!

 

Lisäksi inspiroiduimme Jussi Laulaisen taiteemme pohjalta tekemästä äänimaailmasta, mikä toi vielä lisää tasoja niin työskentelyymme kuin kuvalliseen ilmaisuunkin.

 

Ylläolevassa kuvassa teospari on esillä Kulttuurikeskus Caisan galleriassa Helsingissä. Näyttelyssämme oli erilaisia tulkkauksia ja tulkintoja, joista saimme idean ottaa yhteyttä Jukka Toivoseen saadaksemme hänet mukaan inspiroitumistiimiin sanataiteilijana.

Ylläolevassa kuvassa (kuvaaja Alexandra Sakharova) teospari esillä Kulttuurikeskus Caisan galleriassa Helsingissä näyttelyssämme Trashific!.

Teoksiin sävelletty äänimaailma: Deep Sessions - Inner Dimension

"BCEnsemble, eli Milla ja Petri Neuvonen tekevät taiteen kenttien hierarkioihin juuttumatta tehokasta ja välittömästi lähelle tulevaa kuvaa, suuria maalauksia, joiden "siveltimenjäljistä" tosin jokainen on taidokkaasti leikelty ja liimailtu silputuista papereista, kartongeista. Taiteilijoiden kierrätystaiteeksi kutsumat teokset ovat läpikotaisia kollaaseja, joiden kuva-aiheisiin, vaikka nekin vähän sieltä täältä kierrätettyjä olisivatkin, tulee taidokkaasta silpun työstämisestä aivan poikkeuksellinen intensiivisyys ja aito kerroksellisuuden tuntu. Kuvissa on aihettaankin enemmän tapahtumaa, jolloin ne ovat kuvallisesti täyteläisiä. Yllättävästä suunnasta nousee innostavia teoksia.”

Trashific! Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki, 3.-25.2.2023

Päätoimittaja Pessi Rautio Taide-lehti 2/2023 

bottom of page